Forum Departamentu Tajemnic Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki Rejestracja  Zaloguj  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: Anagda
2006-12-28, 23:22
Filmy
Autor Wiadomość
SeveruseS 

Galeony: 4563
Wysłany: 2010-01-06, 10:17   

Anagda napisał/a:
Moja droga... Poza tym że "wersje kinowe z napisami tłumaczonymi w translatorze" są tak h***** że aż szkoda gadać (jak już ktoś koniecznie chce coś skądś ściągać, to niech chociaż na jakiegoś dvdripa poczeka... na prawdę nie warto...), to filmy z efektami specjalnymi TRZEBA oglądać w dobrej jakości (a najlepiej w kinie oczywiście), a Avatara to już zupełnie! Ten film nie ma się co rozkręcać. Nie ma tam głębszej fabuły, czy świetnej gry aktorskiej, którą można podziwiać nawet i przez. A to jego wygląd i swojego rodzaju magia urzekają człowieka. 3D jak 3D. Ale "normalne" wersje też są w kinach. I też na pewno są świetne. Naprawdę, warto.

Oczywiście, że nie watro oglądać takich filmów z beznadziejnej wersji, ale ja jednak obejrzałam i nie powiedziałam, że ten film jest do bani.
Anagda napisał/a:
Czytając negatywne opinie ludzi na temat tego filmu, mam wlasnie wrażenie, że oglądali ten film tak jak Ty. Nie dziwota że efekty na nich nie robily wrażenia...

Nie napisałam, że ten film mi się nie podoba to po pierwsze, a po drugie, wcale nie napisałam, że efekty specjalne nie zrobiły na mnie wrażenia! Oczywiście, że zrobiły! Na samą myśl o tym, aż mnie ciarki przechodzą. Majstersztyk po prostu.
Co do fabuły, każdy na coś innego zwraca uwagę, nieprawdaż? Mało to ludzi, którzy nie lubią fantastycznych filmów? Nie skrytykowałam przecież, że jest całkiem zrypana, tylko, że nie jest na najwyższym poziomie. No ludzie, nie musi być przecież to majstersztyk pod każdym względem. Dobrze wiecie, że efekty specjalne wszystko wynagradzają.

BTW> Byłabym wdzięczna, żeby nie wkładać mi słów do ust, których nie powiedziałam (napisałam).

Ktoś z was oglądał film 2012?
Wczoraj sobie go obejrzałam i efekty specjalnie prawie jak by były kręcone w świecie rzeczywistym. Fabuła trochę tutaj kuleje, szczególnie na początku, potem się rozkręca i trzyma w napięciu, momentami także były wątki rozluźniające (humorystyczne). W sumie jedynie do czego mogłabym się przyczepić to to, ze po 27 dniach roku 0001 nadał Arki płynęły po morzu. Jakim cudem im się paliwo nie skończyło? Albo jakiś cud na miarę światową, albo napęd wodorowy czy coś w tym rodzaju, no ale to film fantasty, wiec czego się można spodziewać.
Katsoit silmiin ja näytit näin.

Anagda 

Galeony: 1612
Wysłany: 2010-01-07, 12:39   

Przepraszam ;)
Po prostu odniosłam wrażenie z Twojego posta, że ci się film zbytnio nie podobał. Wybacz :)

SeveruseS 

Wysłany: 2010-01-10, 12:59   

Anagda, tak myślałam, ze mnie źle zrozumieliście, może to i moja wina, że źle wytłumaczyłam. ;) Następnym razem napisze bardziej zrozumiale. Też przepraszam. :)

Czy ktoś oglądał film The Unborn w którym gra Gary Oldman? Mam ten film, ale po zaledwie paru minutach przełączyłam. jadłam kolacje a tam pokazali takie chłopca strasznego a potem psa z maską, boże to było okropne... Nie wiem czy obejrzę ten film do końca po tym co zobaczyłam na początku. :p

Lord_Voldemort 

Galeony: 28
Wysłany: 2010-01-12, 20:15   

Nie...ja tego napewno nie oglądałem ;] Nawet nie słyszałem. z tego co piszesz wskazuje, że to thiller? Bo do horroru to chyba jeszce trochę zabrakło co? ;p W każdym razie ja fimy ściągam z realase.com Jest naprawdę super! Są tam filmy, gry, programy itp. Polecam. No i nie spotkałem się jeszcze z tym, żeby na tej stronie był film w słabej wersji ;) POLECAM!

SeveruseS 

Wysłany: 2010-01-14, 17:54   

Lord_Voldemort napisał/a:
Nie...ja tego napewno nie oglądałem ;] Nawet nie słyszałem. z tego co piszesz wskazuje, że to thiller?

Pisze, że to horror, nie thriller. No może nie jest taki zły, ale ta rzecz, ta maska - po prostu to wygląda jak jakaś szalona pomyłka naukowca dosłownie. Chyba się przełamie i obejrzę ten film jednak. Rano najlepiej. :p
Nie wiem, czy takie promowanie stron jest legalne tutaj jak napisałeś. Jeśli ja ściągam filmy po angielsku to robię to ze strony stagevu.com

Cytat:
SNAPE IS THE BEST!

Już Cię lubię za ten podpis. :lol:

Topcia 

Galeony: 17
Wysłany: 2010-01-17, 21:00   

"Avatar", czyli film, który ma być słynniejszy od "Titanica". Oglądaliście?
Ja osobiście wybieram się do kina we wtorek, ale nie wiem, czy nie będzie to przypadkiem stratą czasu... :yy:
And I will not participate, pate.

SeveruseS 

Wysłany: 2010-01-20, 18:54   

Cytat:
"Avatar", czyli film, który ma być słynniejszy od "Titanica". Oglądaliście?

Cofnij się do strony 15 to zobaczysz, że obejrzeliśmy.

Aguchna 

Galeony: 201
Wysłany: 2010-07-09, 19:18   

Za filmami specjalnie nie przepadam, ale do niektórych często powracam. Są to na pewno "Pottery" wszystkie, poza dwoma ostatnimi, "Władca Pierścieni" i "Wyspa Karaibów", ale to oczywiście klasyka. Sentyment mam też do filmów z Meryl Streep, np. "Julie & Julia", czy "Wątpliwość".

maggie_magda 

Galeony: 150
Wysłany: 2010-07-28, 11:43   

Ostatnio oglądałam parę dobrych filmów i kilka z nich pozwolę sobie polecić.

Autor widmo.
Bardzo dobry thriller, który trzyma w napięciu od początku do końca. Świetna rola Brosmana i McGregora. Wcześniej czytałam książkę i muszę przyznać, że Polański bardzo wiernie się jej trzyma co oczywiście na plus.

Z bardziej ambitnych filmów polecam Więźnia nienawiści i Rompera Stompera.
Jeżeli ktoś lubi klimaty środowiska skinheadów, neonazistów przy genialnej obsadzie (w "Wieźniu" Edward Norton, a w 'Romperze" Russell Crowe), muzyce, dobitnym przesłaniu to na pewno nie będzie zawiedziony. Mnie oba te filmy wbiły w fotel. Pierszy oglądałam z młodszym bratem (12 lat)i nawet on popłakał się na końcówce.

Wspomnę jeszcze taki tytuł jak Fabryka zła, który opowiada o życiu uczniów w elitarnej, hitlerowskiej elitarnej szkole dla dzieci prominentów zwanej "Napola". Jak za bardzo nie przepadam z a filmami na tle hitorycznym to ten jest naprawdę bardzo ciekawy i wzruszający. Jak obejrzycie na pewno nie pożałujecie.

Hope 

Galeony: 1416
Wysłany: 2010-08-06, 20:38   

Ostatnio oglądałam "St. Trinian 2: The Legend of Fritton's Gold". O ile pierwsza część była naprawdę zabawna i oglądało się ją z przyjemnością, to dwójka jest nudna, nieśmieszna i brak w niej akcji. Nawet Colin Firth nie ubarwnił filmu, a jedyną puentą jest fakt, że "Szekspir był kobietą" :roll:

mionka94 

Galeony: 93
Wysłany: 2010-08-30, 17:03   

Och, mnie się bardzo podoba film z Meryl Streep i Pierce Brosnanem - Mamma Mia! Taki właściwie musical z wplecionymi utworami Abby :) Uwielbiam Abbę, więc film (jak dla mnie) jest świetny, szczególnie, że Brosnan śpiewa (bardzo ładnie na dodatek).
Ostatnio zafascynowałam się też starym polskim serialem: "Czterej pancerni i pies". Szarik jest najlepszy :) Polecam!
Na płatku jest wyszyta.
Tak wasza miłość, wasze łzy,
Tęsknoty i pragnienia,
Dadzą nam, starym, życia sens
I przyszłe pokolenia.”

SeveruseS 

Wysłany: 2010-08-30, 17:35   

mionka94 napisał/a:
Ostatnio zafascynowałam się też starym polskim serialem: "Czterej pancerni i pies". Szarik jest najlepszy :) Polecam!

Też lubię tą serię, ale to jednak jest serial nie film. ;)

Hope 

Galeony: 1416
Wysłany: 2010-08-30, 20:23   

mionka94 napisał/a:
Och, mnie się bardzo podoba film z Meryl Streep i Pierce Brosnanem - Mamma Mia! Taki właściwie musical z wplecionymi utworami Abby Uwielbiam Abbę, więc film (jak dla mnie) jest świetny, szczególnie, że Brosnan śpiewa (bardzo ładnie na dodatek).

bo Colin śpiewa! <3 (to nic, że jedną piosenkę, a na koniec okazuje sią, że jest gejem :lol: )
Ale fakt, film jest całkiem niezły, przyjemnie się go ogląda. W sam raz na zrelaksowanie się ;D

.SsS
Ostatnio zmieniony przez SeveruseS 2010-08-31, 09:38, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu