Jakby ktoś chciał zacząć słuchać to podam parę muzyków. Z zagranicznego reggae to tak: Seeed, Gentleman, Capleton, Ziggy Marley, Damian Marley, Matishayu, Sean Paul i pozycja obowiązkowa Bob Marley (na początek płyta Legend). Na polskiej scenie jest nieźle, polecam Indios Bravos, Jamal, Habakuk, Vavamuffin, Maleo Reggae Rockers, Natural Dread Killaz.
_________________ "Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem."
Czasami lubię sobie tego posłuchać. Ale raczej tak w formie jakiejś składanki bądź na jakimś "posiedzeniu" ze znajomymi. Kiedy siedzimy z jakimś soczkiem ( ) czy co i tak se gadamy
Rozwijaj, kolego, na przyszłość swe wypowiedzi, bo będę pierwszym, który złoży wniosek o zmianę twego nicka z "gołąb" na "głąb". Przemyśl to. Coraz-bardziej-zbulwersowany e(...)d
_________________ Gołąb
Ostatnio zmieniony przez estwood 2007-07-08, 22:17, w całości zmieniany 1 raz
Galeony: 7686
Wysłany: 2009-09-03, 21:38
Pamietam, że ktoś kiedyś powiedział, że się nie można uważać za słuchacza raggae/rastamana jeśli się słucha tylko polskich grup. Ja się nie uważam, za rastę ale wolę polskie raggae, bo przy tego typu muzyce ważne jest dla mnie przesłanie, czyli chce rozumieć co słucham. Co prawda jakby było w innym języku to mogłabym sobie znaleźć tłumaczenie, ale to nie to samo. ;p
Bob Marley - Stir it up - chill, w którym zupełnie wymiękam, coś pięknego...
polskie reggae jest świetne! Ostatnio byłam na koncercie zespołu Pajujo, a właściwie supportował on EWR, ale w każdym razie świetne! Polecam, pozytywna energia! EWR może nie jest jakieś Bóg wie jak świetne, ale za "Honor i Miłość" kłaniam się. Klasyka: Vavamuffin - "Malinowa Mamba" no po prostu szał ciał
bless
_________________ "...nosiliśmy w sercach misterne projekty bezpiecznej hodowli dusz...".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum